De 3 redenen waarom afstemmen goed is voor je bedrijf

Inspireer elkaar.

Home | OndernemenZielenmissie |

De 3 redenen waarom Afstemmen goed is voor je bedrijf

De 3 redenen waarom Afstemmen goed is voor je bedrijf

Het bedrijfsleven lijkt vaak hard en kil. Zeker voor buitenstaanders. Er moet immers winst gedraaid worden en dat op de meest efficiënte manier. Logisch. Toch?!?

Maar, hoe kan deze efficiënte manier nog efficiënter en menselijker?

Zodat er een omgeving gecreëerd wordt waarin ondernemers floreren en de gehele keten waarin die ondernemer actief is mee kan profiteren van het goede werk dat de onderneming in de wereld zet.

Het antwoord?

Afstemmen.

Op de processen.

Op de mensen.

Op de situaties.

Afstemmen.

In deze blog meer over wat afstemmen precies is en hoe je dit kunt gebruiken voor je bedrijf.

Wat is afstemmen precies?

Give it a name (daarin zijn we goed. Toch? Labelen). Afstemmen is wat mij betreft het in contact komen met je helpers en ondersteuners uit de onzichtbare andere wereld. De spirituele wereld. De gidsen. En vanuit dat afstemmen beslissingen nemen.

Ik voel dat we hierin de komende jaren collectief stappen gaan maken. Nu is dit wellicht nog niet gangbaar en soms een beetje vreemd. Wat mij betreft gaat dit veranderen.

Ik merk dit overigens al aan het aantal ondernemers dat hierin ervaringen heeft maar hier niet altijd voor uitkomt.

Afstemmen betekent voor mij loskomen van alleen oplossingen voor situaties en uitdagingen vanuit het hoofd. Terug naar de hart energie en het loslaten dat we alles hoeven te weten.

Afstemmen kan relatief simpel zijn, mits je weet wat je doet en hoe je dit aan kunt pakken.

Zo sprak ik gisteren bijvoorbeeld een manager die een Business Reading gedaan had en dit afstemmen was gaan toepassen. ‘Bas, ik zeg gewoon even als mij iets wordt gevraagd, momentje en ik ga eventjes in mezelf voelen’. Grappig hoe hij het zegt maar hierin zit natuurlijk wel een kern.

Afstemmen hoeft niet veel tijd te kosten. En het goede nieuws is dat iedereen het ook echt kan. Het zit in ons allemaal. We nemen er echter vaak niet de moeite voor om er echt voor te gaan zitten…

Door af te stemmen nemen we een stukje wijsheid die groter is dan wie wij als mens vanuit ons ego zijn mee naar de werkvloer en de onderneming. We voelen ons meer verbonden met wie we zijn en kunnen meer diepte en voldoening ervaren. Gedragen worden is wat ook in mij opkomt.

Afstemmen betekent overigens niet dat je het altijd goed zult hebben of altijd uit alle situaties een oplossing weet te verzamelen. Het gaat over afstemmen op het grotere geheel en een beslissing nemen in een bepaalde situatie die groter is dan de hoofd energie alleen.

De 3 redenen waarom afstemmen goed is voor je bedrijf:

Er zijn natuurlijk heel veel redenen te bedenken waarom het een goed idee is om wat vaker af te stemmen. Hier de, voor mij althans, belangrijkste 3 redenen.

1. Je komt dichter bij je waarom (en dat voelt iedereen!):

Door af te stemmen kom je dichter bij jouw waarom in het leven. Ik noem dit het leven van je ‘zielenmissie’ anderen noemen het simpelweg het ‘waarom’.

Door af te stemmen zul je je waarom vaker voelen. En, dat voelen anderen. De medewerkers. De klanten. De leveranciers. De gehele keten. Er komt een gedragenheid in die onzichtbaar is maar wel heel krachtig werkt.

Volgens mij is het trouwens DE tijd om het waarom nog sterker te laten leven. Ook en wellicht vooral in het bedrijfsleven. Door af te stemmen krijg je inzichten over wat je aan het doen bent die je rationeel nooit krijgt. Je komt dichterbij de kern. En die kern? Dat is nou net het competitieve voordeel van elk bedrijf. Zeker in een wereld waarin we meer en meer toewerken naar betekenisvol leven EN werken.

Genieten.

Dat is het woord dat het eerste in mij opkomt als ik aan dit proces denk. Het is zo ontzettend mooi en krachtig om ondernemers dichter bij hun waarom te kunnen brengen. Niet op een zweverige manier maar wel op een dusdanige manier zodat ze ‘het’ weer voelen. En, daar waar een positieve emotie is rondom zingeving en zinvol werken/ondernemen ontstaan de mooiste dingen.

2. Afstemmen helpt de energie door je bedrijf te laten gaan:

Voor mij is een bedrijf niks meer en niks minder dan de collectieve energie van alle zielen die erin werken. Die zielen hebben het naar hun zin omdat ze zinvol werk doen en hun missie leven. Of ze hebben het niet naar hun zin en doen alleen hun werk. Ook een optie maar dan zal de energie, de collectieve energie van het bedrijf dus als laag aanvoelen.

Niet iedereen zal hier een vinger op kunnen leggen maar wij mensen resoneren wel altijd met de energie van diegene die ons helpt binnen een bedrijf. Zit iemand op zijn plek? Grotere kans dat iemand zich nuttig voelt op een dieper level en dit uitstraalt naar buiten toe. Door af te stemmen op de energie binnen jezelf en je bedrijf krijg je een vinger achter deze energie en kun je voelen wie op zijn plek zit en wie niet.

Dit kun je als ondernemer dan bijvoorbeeld weer meenemen naar je POP plannen. Je kunt ze dan energetisch voorbereiden in plaats van er alleen rationeel naar te kijken. Een super invulling die zoveel meer brengt omdat je mensen ziet vanuit een dieper perspectief.

3. Afstemmen geeft duidelijkheid:

Binnen het bedrijfsleven wordt vaak veel energie besteed aan het monitoren van cijfers. Op zich niks mis mee en wel degelijk belangrijk. Maar… Stel je voor dat je als bedrijf tot doel hebt om een omzet te behalen van X. Je kunt letterlijk elk bedrag opschrijven, dit delen door 12 en je weet je maand targets. Maar… Dat is focus op slechts resultaat in de toekomst. En, dan weet je helemaal niet wat het is dat je in het hier en nu precies moet doen om je volgende stap te zetten naar dat doel toe.

Afstemmen helpt je om je focus los te laten van het kille resultaat en dit te verleggen naar het optimaliseren van het proces en het laten stromen van de energie. En, als je processen goed staan, dan komen de resultaten vanzelf wel. Als een bijproduct van succes.

Kortom: Er is echt veel te ‘halen’ als het over afstemmen gaat. En….

Het is PRACHTIG.

Iedereen kan het.

Heb je toch wat hulp nodig? Ik help je graag om binnen 30 minuten direct inzicht te laten krijgen in jouw bedrijfsprocessen. Ik stem dan, uiteraard met hulp, af op jou en jouw bedrijf en geef graag door welke verbeteringen en welke focus er gelegd mag worden zodat de energie nog beter gaat stromen.

–→ Hier kun je je aanmelden voor een Mini Reading<— .

Na de aanmelding stem ik eerst op jouw situatie af of ik je verder kan helpen. Daarna kom ik bij je terug om een afspraak te maken.

Veel afstemplezier binnen je bedrijf!

Hartelijke groet,

drs. Bas van Vugt